Протестно шествие в Смолян. Поводът - жесток побой, който изпрати в болница 27-годишен мъж. И въпреки че нападателите са арестувани, на мястото има напрежение. Пострадалият Георги Кадиев е с опасност за живота. Двамата нападатели са арестувани, съобщава NOVA.

Мъж се бори за живота си след сбиване за момиче
 
Георги Кадиев се намира в отделението по Неврохирургия на пловдивската болница. Той е със счупен череп, а лекарите се борят за живота му. До тук се стигнало след конфликт между него и двама мъже от ромски произход заради местно момиче. Конфликтът прераснал в сбиване.
 
Свидетели са станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се намесил в мелето. В същото време Районният съд в Смолян остави двамата нападатели за постоянно в ареста. Те са с обвинение за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда.

Двамата мъже, които пребиха 27-годишния Георги Кадиев от Смолян, остават в ареста
 
Близките на бития Георги нямат достатъчно средства, за да платят здравните му осигуровки, нито пари за последващото лечение.
 
Ако бъдат признати за виновни, нападателите ги грози затвор до 5 години.
 
Асеновград също продължава с протестите. Утре градът отново излиза на шествие заради нападението над състезатели и треньори от отбора по гребане. Снощи двама от петимата арестувани за побоя са били освободени под гаранция.