Протестите на територията на „Лукойл Нефтохим” – Бургас са незаконни
Протестите на територията на „Лукойл Нефтохим” – Бургас са незаконни / netinfo

Предприетите протестни действия на територията на "Лукойл Нефтохим” – Бургас са незаконни. Това пише в обръщение до медиите директорът на областна дирекция "Полиция" в града комисар Павлин Димитров.

Нарушаването на обществения ред чрез преграждането на пътни отсечки или входно-изходните портали „Лукойл Нефтохим” – Бургас поставя пред полицията един въпрос - ще съумее ли да гарантира правата на по-голямата част от работещите и на стопанските субекти, имащи взаимоотношения с бургаската рафинерия и вече потърпевши от протестните действия, се казва още в обръщението.

От полицията в Бургас съобщават, че нарушаването на основните граждански права за свободно придвижване, както и дестабилизацията на обществения ред задължават полицейските органи да приложат всички свои законови правомощия за

прекратяване на протестните действия и разпръскване на събралото се множество.

Комисар Димитров призовава в обръщението си инициаторите на подобни действия да преценят правилно създалата се ситуация и да съобразят формите на протеста си с действащото законодателство и в частност със Закона за събранията, митингите и манифестациите, недопускайки нарушаване правата и свободите на останалите членове на обществото.

Други новини от Бургас