/ Георги Димитров

Протестиращи, които настояват за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, по-рано се събраха пред сградата на Народното събрание и блокираха движението по булевард "Цар Освободител" преди началото на днешното заседание, на което парламентът гласува петия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", внесен от 77 народни представители от "БСП за България" заради "провала в политиката за противодействие на корупцията".

протест София 21 юли
БГНЕС

Трима протестиращи спряха тока и блокираха метрото с бутона за безопасност

Протестът протича мирно и спокойно, с шумни възгласи и скандирания "Оставка" и "Мафия". Полицейското присъствие около сградата на парламента е засилено.

протест София 21 юли
БГНЕС


Движението на автомобили се отбива още на Софийски университет.

протест София 21 юли
БГНЕС


протест София 21 юли
БГНЕС


След като приключи гласуването и вотът на недоверие не успя, протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет.

МВР: Без сериозни нарушения на реда приключи дванадесетият ден на протести в София

Протестиращите в София посрещнаха с възгласи "оставка" и освирквания преодоляването на вота на недоверие в парламента. Те заявиха, че ставащото в Народното събрание събрание няма значение, защото исканията им за оставки остават, както и протестната им демонстрация, предаде БНР.

протест пред Министерски съвет
Георги Димитров


Улиците около парламента са затворени, а сградата - обградена от полиция. Движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" пред Министерският съвет е блокирано, освободено е обаче пред Народното събрание.

протест пред Министерски съвет
Георги Димитров


"Няма изненади. Всички знаехме, че това ще се случи точно този начин и на практика не сме изненадани. Този вот на недоверие няма нищо общо с нашия вот на недоверие! Нашият ще мине", каза протестираща за БНР.

Георги Димитров


Протестиращите настояват да има машинно гласуване. "Не вие! Машина да брои гласовете ни", искат те.

Георги Димитров

БГНЕС