Протестиращи дадоха 6 месеца толеранс на правителството
Протестиращи дадоха 6 месеца толеранс на правителството / снимка: БГНЕС
Протестиращи дадоха 6 месеца толеранс на правителството
65394
Протестиращи дадоха 6 месеца толеранс на правителството
  • Протестиращи дадоха 6 месеца толеранс на правителството

От 100 дни до 6 месеца дадоха няколко протестиращи граждански организации на кабинета Орешарски, за да покаже как може да работи. На среща в Министерския съвет представители на организациите обсъдиха с премиера Пламен Орешарски първия месец от управлението на правителството и поставиха различни проблеми, за които ще настояват да бъде намерено решение.

Те се разграничиха от гражданските протести срещу кабинета и обявиха, че ще създадат контактна група, която да търси диалог с протестиращите вече 29-ти ден хора.

Представители на различни граждански организации заявиха, че от години протестират по различни поводи и предлагат конструктивни решения. „Аз протестирам „Аналгина” да ми се продава за 2 лева, когато струва 10 стотинки производствена цена. Ето срещу това протестирам”, каза един от участниците в срещата.

„Ако едно правителство не работи за народа, ние ще протестираме не само срещу това, но и срещу следващите правителства. Искаме това да го разберете”, обърна се друг участник.

„Време е да протестираме”за”, а не „срещу”. „За” премахване на монополите, за работещо правителство, за премахване на политическото статукво. За всички тези неща ние в момента работи”, изтъкна трета участничка.

От организациите, сред които „Свободни, можещи и силни” и „Коалиция на протеста”, призоваха за спиране на бойкота срещу сегашното правителство и влизане в режим на диалог с цел намиране на решение за всеки проблем.