Протестираха учители на убития младеж в „Студентски град”
Протестираха учители на убития младеж в „Студентски град” / netinfo

Учители от Десето общообразователно училище в Сливен, където е учил убитият в София студент Стоян Балтов, се събраха на мълчалив протест срещу агресията и насилието, и в подкрепа на своята колежка Зарка Димова, майка на убитото момче. За своя ученик те си спомниха, че е бил слънчево дете, отличник и добър спортист.

„Изпращаме ги да учат, а нямаме никаква сигурност за тях и ги убиват. Ние не искаме нещата да бъдат потулени, искаме справедлив процес. Искаме управляващите да направят нещо, за да спре тази агресия", каза една от преподавателките.

„Искам истината за случилото се, искам справедливост", заяви майката на Стоян.

Стоян Балтов ще бъде погребан в родното село на майка си – Камен. Там е обявен тридневен траур. Датата на погребението засега е неизвестна, тъй като от прокуратурата в София все още не освобождават тялото от моргата заради разследването, което върви.

20-годишният Стоян Балтов от Сливен бе пребит пред дискотека „Амнезия" в студентски град в София рано сутринта на 5 декември и по-късно почина.

Първоначално бяха задържани петима души за побоя, но по-късно трима са били освободени. На две момчета е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Ако бъдат признати за виновни, младежите могат да получат от три до 12 години затвор.