/ БГНЕС, архив
Протест затвори пътя Лом - Видин
99022
Протест затвори пътя Лом - Видин
  • Протест затвори пътя Лом - Видин
Жители от три села затвориха пътя Лом - Видин с искане за ремонт на отсечката, която е в изключително лошо състояние. Автомобилите се повреждат, а къщите покрай пътя се рушат, заяви за Дарик един от организаторите Любен Андреев.
 
Протест имаше и в началото на септември. Тогава от Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че ремонтните работи ще започнат около 10 септември. Тъй като това не се случи, жителите на ломските села не отмениха днешния протест след разпространената от Агенцията информация, че ремонтът ще започне в понеделник.
 
Пътят е затворен в село Добри дол, блокадата ще продължи до 13.00 ч. Вече са се образували колони от автомобили.
 
Селото се намира на 35 км от Дунав мост и оттам денонощно минават ТИР-ове. Състоянието на пътя е трагично, заяви за Дарик Любен Андреев. "То е дупка до дупка, не можеш да ги избегнеш. Автомобилите минават и по банкета. Вдига се пепеляк, шум, тропане. Най-потърпевши са хората с къщи около пътя. От вибрациите къщите се напукват", обясни той.
 
В четвъртък Агенция "Пътна инфраструктура" заяви, че ремонтът ще започне в понеделник, но хората от Добри дол вече не вярват на обещания и затова не са отменили протеста.