Бивши ученици и учители се събраха на протест в подкрепа на учителката по физическо възпитание от училището в село Яна, обвинена в насилие. Миналата седмица тя беше обвинена от родители на 11-годишно момиче, че е ударила с чин своя ученичка, съобщи NOVA.

„Искаме да разкажем и нашата гледна точка, защото не можем да оставим нещата така. Това, което другата страна каза, е пълна лъжа, инсинуация и няма нищо вярно”, заяви пред NOVA дъщерята на учителката. „Няма как едно ударено момиче да не реагира по никакъв начин. Нито един от учениците да не разбере какво се е случило, нито учителите. Момичето е изчакало да свърши часът, отишло си е вкъщи и е наговорило роднините си. След което баба му нахлува в училището и обръща чина върху майка ми”, разказва дъщерята.

Ученичка е в „Пирогов“, след като учителка я ударила с чин

По думите ѝ всичко започва заради откраднати 300 лв. от портмонето на учителката. Това е станало седмица по-рано, а за случая е сезирана полицията и детска педагогическа стая.
„Станало е ясно, че откраднатите пари са от три момичета, с две от тях е бил този скандал. Харчели са парите и след това са се чудели как да отмъстят на майка ми. Случката с чина е била най-подходящият начин”, разказа дъщерята на учителката. 

Образователният министър порица поведението на учителката, ударила момиче с чин

„Такива сблъсъци между учители и ученици не се случват за първи път. Учениците нямат елементарна култура и уважение към преподавателите. Учителите имаме само задължения, но не и права. Каквото и да се случи за всичко сме виновни ние. Затова съм дошла - да защитя не само г-жа Стоянова, а и престижа на учителската професия”, посочи друга протестираща.

„В това училище учениците отговарят, посягат на учителите и всички се смеят на това. Преподавателите не смеят да реагират, защото младежите си водят всички близки и нападат учителите. Не знам как това училище все още съществува”, каза ученичка на г-жа Стоянова.
NOVA