Жители в Айтос отново излязоха на протест. Деца поведоха жива верига, с която беше блокиран входът на града - в посока Провадия. Хората потеглиха от мястото, на което преди дни загинаха 33-годишен мъж и двете му деца, съобщава кореспондент на БГНЕС.

Протестът е под надслов "Стига жертви". На мястото на тежката катастрофа от миналата седмица, на ул. „Хаджи Димитър“, бяха положени много цветя.

БГНЕС

Стигна се и до сблъсъци между протестиращи и полицаи. Сред хората, които изразяваха недоволство, е и братът на загиналия млад баща – Нури.

БГНЕС

Протестиращите отказаха да се съобразят с разпорежданията на униформените и разкъсаха плътния кордон от служители на МВР. Така стигнаха до края на града, където издигнаха плакати.

БГНЕС

Демонстрантите са от Айтоско и Руенско. Сред протестиращите се появи и кметът на Айтос. С викове - „Тировете вън“ и „Искаме път, не искаме тирове-убийци“, те настояха за изграждането на обходен път и постоянно присъствие на полиция.

Пътят е натоварен. От там преминава основния тежкотоварен трафик от Провадия към Айтос. Местните са категорични, че изграждането на кръгово кръстовище или светофар няма да реши проблема. Хората настояват за справедливо наказание, спрямо всички виновни за трагедията. 

 
БГНЕС