Простреляха пастир в слабините
Простреляха пастир в слабините / netinfo
Спор между пастири от разградското село Острово завърши с изстрел в слабините срещу единия от тях. Доктори характеризираха нараняването като средна телесна повреда. 19-годишният пострадал е в разградската болница, без опасност за живота.

Инцидентът станал в местността "Баламата" край село Острово на 12 април около 13 ч. при скандал между двама пастири. Заради инцидент с изнасилване на сестра му преди месец, 19-годишният Ферди С. се засегнал от ругатня на 38-годишния си колега – Лефтер Б., отвърнал също нецензурно и по-възрастния извадил газов пистолет. Опрял го в слепоочието на младежа, докато се боричкали обаче, Ферди бил прострелян в слабините. Веднага бил откаран в разградската болница, медици установили, че има наранявания по тестисите, характеризирали ги като средна телесна повреда, изразяваща се в затруднено функциониране на половите органи.

Опасност за живота му няма, операцията е успешна и след време целостта на органите, както и функциите им ще бъдат възстановени, уверяват медиците. По случая е образувано бързо досъдебно производство, за подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода.