Простреляха иракски гражданин в Надежда
Простреляха иракски гражданин в Надежда / снимкa: Sofia Photo Agency

32-годишен иракчанин беше прострелян през изминалата нощ пред блок 623 в столичния квартал „Надежда”. Мъжът, който според информация на Дарик се казва Мишел, е с четири огнестрелни рани в главата и тялото. Сигналът за стрелбата е подаден в полицията около 22.50 часа. Настанен е в „Пирогов” с опасност за живота.

Според информацията на МВР стрелецът е бил един облечен в тъмни дрехи. Дарик научи, че най-вероятно той е избягал от мястото на стрелбата с лек автомобил.

По неофициална информация простреляният е работил като охранител в заведението "Син сити", а освен това е бил охрана и на известен столичен наркобос. В предаването „Седмицата” на Дарик вътрешният министър Михаил Миков каза, че не може да даде повече от изнесената информация. По думите му има определени данни, че пострадалия е бил охрана на наркобос. Той изрази и притеснение да подкрепи версия, че стрелбата е свързана с убийствата от тази седмица. „Страхувам се, че с такава версия ще люшна обществените догадки в една или друга посока”, уточни той.

МВР съобщава, че 32-годишният мъж няма криминални регистрации в полицията.По случая се води разследване.

Ръководството на клуб "Син Сити" заявява в съобщение до медиите, че се "разграничава от нещастния случай, сполетял Мишел Матанло Хари на 24 януари". Невярно е тиражирането на информация, че въпросното лице е човек от системата на "Син Сити", господинът е работил към охраната ни до март 2008 г., което е почти година след инцидента, се посочва в съобщението. Ръководството на клуба добавя, че след освобождаването на Мишел Матанло Хари, той не е посещавал заведението.

(последна редакция: 14.24 часа)