Пропука се пътят Асеновград - Лясково
Пропука се пътят Асеновград - Лясково / снимка: Dariknews.bg, архив

На четири места се е пропукал пътят Асеновград - Лясково, съобщи за Дарик заместник-кметът на общината Пламен Йончев.

Пукнатините са констатирани вчера сутринта. Те са с обща дължина около 300 метра, а денивелацията между пропаданията е 40 - 50 см. Пукнатините са следствие на срутището по пътя Асеновград - Смолян, което се активизира преди няколко дни, обясни той.

Екипи от общината веднага са положили трошенокаменна настилка на мястото на напукания асфалтов път, за да се осигури достъп до Асеновата крепост и селата Лясково, Яврово и Добралък. Поставени са предупредителни знаци, които да регулират движението на автомобилите по проблемния участък.

Сигнализирали сме за проблема областния управител на Пловдив и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет преди 10 дни. В момента се разработват проекти и остойностяване на работните дейности по укрепването и възстановяването на пътя. Сумата, която ще бъде необходима за укрепването, е 900 хил. лв., обясни зам.-кметът.

Община Асеновград апелира всички водачи на моторни превозни средства, както и пешеходци да бъдат внимателни, преминавайки по този участък.

Очаква се пътят Асеновград-Лясково да бъде в ремонт поне един месец.

Други новини от Пловдив