Проливните дъждове унищожиха насаждания и посеви в Плевенско
Проливните дъждове унищожиха насаждания и посеви в Плевенско / снимка: plam40.log.bg
Водоподаването в плевенското село Асеново е спряно, унищожени са посевите и трайните насаждания в няколко села от община Никопол в резултат на проливните дъждове и градушки, паднали вчера вечерта. Това съобщи Петър Радоев от Областна Дирекция "Гражданска защита" – Плевен.

Водоподаването в село Асеново е спряно след като късно снощи е имало повреда в помпите, захранващи селото, съобщиха още от „Гражданска зашита”. Няма да има проблем с осигуряването на вода за населението, тъй като резервоарите са пълни, а ВиК ще направи всичко възможно аварията да бъде отстранена своевременно. След поливния дъжд в Плевен има задръстени шахти, които се почистват от ВИК.

Село Бръшляница има отнесена асфалтова настилка на три улици. Изнесена кал има в регулацията на селата Асеново – около 300 метра, в Дебово – 250 метра и Муселиево – също 250 метра. Пътят ПлевенНикопол в района на село Асеновци, където снощи имаше свлечена земна маса, е почистен и проходим.

Има нанесени щети и от градушката с големина на яйце, паднала в района на Долни Дъбник и селата Търнене и Дисевица. Около 40 процента от посевите и 70 процента от зеленчуците и трайните насаждения в двете села са унищожени. В момента се извършват проверки за установяване на щетите.

Други новини от Плевен