Проливният дъжд наводни столицата
Проливният дъжд наводни столицата / netinfo
Над 500 обаждания от граждани за наводнения вследствие на проливния дъжд са получени в столичната пожарна. За своевременното овладяване на възникналите аварийни ситуации е сформиран щаб, като на място са работили 17 противопожарни, спасителни и отводнителни автомобила с екипи. В отстраняването на последиците от наводненията са се включили 67 пожарникари.

Сигналите са били за наводнени държавни учреждения, приземни етажи и сутерени на частни и обществени сгради, улици, транспортни възли и инженерни съоръжения. В близост до гара Искър е бил отводнен подлез за автомобили и са изведени пътници от маршрутно такси и няколко автомобила.

Отводнявани са главният път София – Самоков и пътното платно на ул. “Любляна” в Овча купел, къщи в кварталите Горна баня, Манастирски ливади и с. Бистрица, както и 126 СОУ “П.Ю.Тодоров” и 2 СОУ. По протежението на Боянска река са отстранявани дървета и клони на улиците “Вихрен”, “Казбек” и “Тодор Каблешков”. 

Остава тежка ситуацията по протежението на Боянска и Владайска реки, в кварталите “Бъкстон”, “Владая”, “Хладилника” и “Суха река”, съобщават от столичната пожарна.