Прокурор е заплашвал ямболската адвокатка
Прокурор е заплашвал ямболската адвокатка / netinfo
Прокурорът Руско Карагогов е заплашвал ямболската адвокатка Надежда Георгиева през 1999 година по телефона, включително със саморазправа. Това заяви пред журналисти Гочо Димов, зет на убитата Георгиева, по време на делото за нейното убийство.

Подсъдими по делото са Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина, чието местонахождение в момента не е известно.

Пред съда Гочо Димов разказа, че познава Надежда Георгиева от 1987 година, когато учили заедно. В края на 1999 година тя напуснала Ямбол заради конфликт с фирмата, с която работила. В Надежда имало напрежение, когато напуснала Ямбол, каза Гочо Димов и допълни, че то изхождало от конфликт с Орлин Аврамов. Надежда не искала повече да се вижда с него, а впоследствие Орлин Аврамов изпращал при нея хора да я убедят да се върне.

Заради противоречие в показанията, дадени от Гочо Димов сега, съпоставени с тези, които е дал през 2000 година, се наложи заявеното от него пред следовател през 2000-ра да бъде прочетено в съда. Тогава Димов е говорил пред следовател за интимни отношения на Надежда Георгиева с Орлин Аврамов и че може би това е била причина тя да дойде в София. Днес Гочо Димов уточни, че думите му за интимните отношения между Надежда Георгиева и Орлин Аврамов са по-скоро предположения.

Димов също така си спомни, че Надежда Георгиева е водила телефонни разговори с прокурора Николай Колев. Той я поканил да отидат заедно на рожден ден, където щял да бъде и тогавашният главен прокурор Иван Татарчев. Надежда имала клиенти в София, което било една от предпоставките тя лесно да започне работа в столицата, спомни си още Гочо Димов. Той допълни, че до последно е разговарял с Надежда Георгиева по телефона на 26 февруари около 14.00 ч. следобед по работа. По думите на свидетеля Орлин Аврамов и Надежда разчитали на Николай Колев за решаване на проблемите си в София. /БТА/