Прокуратурата ще проверява оригинала на писмото на Валентин Димитров
Прокуратурата ще проверява оригинала на писмото на Валентин Димитров / netinfo

Писмото на бившия шеф на „Топлофикация ” Валентин Димитров, в което се споменават инициалите на Румен Овчаров, е предадено преди около 3 месеца на прокуратурата от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” в МВР. В публикувания вариант обаче са заличавани имена и факти и са добавяни нови. Това съобщи наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов.

Между писмото от Валентин Димитров, публикувано в пресата и това, което има наблюдаващия прокурор по делото “Топлофикация” Божидар Джамбазов, има разлики. По думите му в публикуваното във вестниците “Земя”, “Уикенд” и “Атака” писмо има факти и имена, които са заличавани, а други са добавяни и размествани. Прокуратурата притежава това писмо от 2-3 месеца. То е дошло с писмо от ГДБОП. Джамбазов обаче не уточни как ГДБОП се е сдобила с писмото. Той заяви, че това е “изпаднала, намерена кореспонденция”.

Джамбазов уточни, че и в автентичното писмо, на което е направена графологична експертиза, фигурират инициалите “Р. Овч.”, но че това е единственото име, което съвпада в двете писма. Прокуратурата е взела под внимание всички факти и доказателства в писмото, но според Джамбазов няма такива, които могат да бъдат използвани в делото за длъжностно присвояване и пране на пари срещу Валентин Димитров.

Писмото няма адресат и не става дума за изземване на кореспонденция. “Има съмнение, че писмото е нарочно подхвърлено, но за това ще назнача проверка”, посочи Джамбазов. Проверката ще търси кой и защо е подправял факти в писмото, и по какъв начин информацията за него е изтекла от прокуратурата в медиите. Валентин Димитров и Румен Овчаров досега не са разпитвани за писмото.