Камерата е заснела маскирано лице, евентуално съпричастно към престъплението
Във връзка с публикация в сайта на Прокуратурата на Република България от 10.12.2019г. и предвид високия обществен интерес по водено от Софийска градска прокуратура разследване за опит за убийство, чрез отравяне на Емилиян Гебрев, главен директор и собственик на фирма „ЕМКО“ ООД, на неговия син Христо Гебрев и на В.Т., директор „Производствена дейност“ в „ЕМКО“ ООД, Пресцентърът на ПРБ предоставя записи от охранителна камера на подземен паркинг на търговското дружество.
 


След извършен анализ на записите от охранителната камера, се вижда, че маскирано лице се движи между автомобилите на дружеството. В тази връзка в лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза, която да установи самоличността на лицето, евентуално съпричастно към извършеното престъпление.

Записите се предоставя след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК.
 


Прокуратура на РБългария ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, ако информацията не представлява държавна или друга защитена от закона тайна, не възпрепятства действията по разследването и не нарушава презумпцията за невиновност.