Прокуратурата проверява строежа на център за социално обслужване
Прокуратурата проверява строежа на център за социално обслужване / снимка: БГНЕС
Прокуратурата проверява за нарушения строежа на център за социално обслужване
21683
Прокуратурата проверява за нарушения строежа на център за социално обслужване
  • Прокуратурата проверява за нарушения строежа на център за социално обслужване

Прокуратурата започва проверка по сигнала за нарушения при построяването на центъра за социално обслужване в Стара Загора, съобщи социалният министър Тотю Младенов. На проверка подлежат и сигналите за преждевременно изразходване на средствата, предвидени за целева помощ при покупка и ремонт на медицински изделия за хората с увреждания. Министър Младенов обяви, че сменя директора на програмата "Красива България" и назначава проверка на начина, по който са договорени близо 64 милиона лева.

Според министър Тотю Младенов само за поставяне на информационни табели в старозагорския център за социално обслужване са изхарчени 35 000 лева, което е знак за належаща проверка. Проверена ще бъде и почивната станция "Русалка" в Златни пясъци, която беше отдадена на частници малко преди края на мандата на тройната коалиция. Заради установени нарушения при доставяне на слухови апарати за хората с увреждания ще бъде затегнат контролът върху изписването на помощните средства, заяви зам.-министър Валентина Симеонова.

Бюджетът е изчислен на база около 30 000 души с увреждания, а към този момент са регистрирани близо 480 000 хора с увреждания, допълни заместник социалният министър.

Министерството ще провери и изразходването на средствата по програмата "Красива България", чиито директор вече е Валерия Ботева.