Прокуратурата поиска още 29 месеца затвор за Митьо Очите
Прокуратурата поиска още 29 месеца затвор за Митьо Очите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Димитър Желязков-Очите да лежи в затвора още две години и пет месеца поиска прокуратурата в Бургас. Делото за групиране на наказанията на призналия се наркобос приключи в Окръжния съд. То бе образувано след като ВКС отмени част последното споразумение на Желязков, което беше атакувано и от главния прокурор Борис Велчев.

През април 2010 г. Митьо Очите се призна за виновен по обвинение в пране на пари. Липсата на 11-месечната присъда на Очите от Хасковския окръжен съд в общото наказание обаче доведе до новия процес.

Днес държавното обвинение настоя съдът да увеличи с 1/2  присъдата на Митьо Очите и той да изтърпи общо наказание от 7,3 години затвор. Аргументите на прокурор Димо Маджаров бяха, че несебърския накробос вече има четири осъдителни акта за много тежки престъпления. Наложеният извод е за трайност на престъпния умисъл и поведение, което прави Желязков обществено опасен.

Димитър Желязков лежи вече два месеца над присъдата и сега прокуратурата се отказва да зачете закона, бе категорична защитата. Наказанието от Хасковския окръжен съд е изтърпяно. „Обвинението се опитва да извива ръцете на съда с искане да  бъде покрит този незаконен арест,  категорично заяви адвокатът на Очите”, Илиян Василев.

„Аз съм подписал споразумение с прокуратурата, сега тя иска да го разваля. Ако излежа тези 2,5 години дали тя ще ми върне имотите. Съгласен съм на комулация, но не и на увеличение”, каза Желязков в съда.

Магистратите ще обявят решението си в 15.30 ч.

Други новини от Бургас