Прокуратурата погна новоизбран селски кмет
Прокуратурата погна новоизбран селски кмет / кадър: Нова телевизия

Окръжната прокуратура в Пазарджик възложи на отдел „Икономическа полиция" към местната областна дирекция на полицията да извърши проверка по повод възникнало обществено напрежение срещу новоизбрания кмет в село Семчиново.

Проверката е възложена с оглед събиране на данни за извършени престъпления от общ характер. На полицията са дадени указания да бъдат проверявани твърдения за несъответствие между доходите и притежаваното имущество, както и за купуване на гласове и дали притежаваната от него диплома е истинска.

Окръжна прокуратура-Пазарджик е дала указания да се снемат обяснения от хората в Семчиново за техните оплаквания и твърдения, които са изразени пред медиите.
Дни след първия тур на местни вот хората в селото изразиха недоволството си и започнаха да събират подписи с искане за отстраняването му.

Победител на първи тур в септемврийското село с 52% от гласовете на избирателите стана Пламен Темелков. Досегашният кмет Веска Ганчева получи подкрепа от 38%. По данни на Общинската избирателна комисия разликата между двамата е 154 гласа.

По-рано на 5 ноиември новоизбраният управник на селото встъпи в длъжност при засилено полицейско присъствие.