/ БГНЕС, архив
Над 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта
Екипите на пътноподдържащите фирми работят по почистването от снега на прохода "Шипка" и се очаква в следобедните часове движението по него да бъде възстановено. Това съобщиха от АПИ.

Троянският проход остава затворен, тъй като и в момента по билото вали сняг, има снегонавявания и преспи, а в следващите часове се очакват и нови валежи. Спряно е преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 т през прохода "Котленски", а проходът "Превала" е затворен за движение на превозни средства над 12 т, както и за ремаркета и полуремаркета.

Без ограничение е движението през проходите "Република", "Петрохан", "Ришки", "Айтоски", "Предел", "Приморски" и "Рожен".

Проходът Шипка остава затворен


Усложнена остава обстановката в областите Разград и Търговище. Заради почистването на снега е ограничено движението по второкласните и третокласните пътища. В област Смолян движението на всички автомобили по републиканските пътища е с вериги. В общините Доспат, Борино и Девин е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, с ремаркета и полуремаркета. Ограничено остава движението на моторни превозни средства над 3.5 т по второкласния път Батак - Доспат.

Над 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.