Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна. През нощта ще бъде ясно. В Източна България ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 1° и 6°, в отделни райони и малко по-ниски и ще има слани, в София - около 3°. По-топло ще бъде по Черноморието със сутрешни температури до 10°-11°.

В понеделник ще бъде слънчево. Преди обяд на места по Черноморието ще има ниска облачност, а в низините и котловините видимостта временно ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в София 19°.

прогноза за времето
НИМХ

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 17°-19°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През следващите дни ни очаква промяна на времето


Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин умерен до силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. На места по поречието на Дунав, в Източна България и в отделни затворени котловини сутрин ще има ниска облачност или мъгла. Във вторник ще духа слаб вятър от източната четвърт. В сряда вятърът ще се смени със северозападен, до вечерта ще се усили и с него ще нахлуе сравнително по-студен въздух.
БТА/НИМХ