/ БГНЕС
Законопроектът на НФСБ за силно редуциране на казината и игралните зали у нас е на косъм от престъпване на законодателството. Такава теза разви бившият председател на Народното събрание и бивш служебен премиер проф. Огнян Герджиков в коментар за Dariknews.

НФСБ: Казина и игрални зали - само в курорти и по границата


Той се усъмни дали не се погазват правилата на конкуренцията. С уговорката, че все пак по казуса трябва да се произнесат тесните специалисти в материята на конкуренцията, експертът по търговско право заяви:

"Малко е на ръба на закона! Трябва много внимателно да се обмисли дали няма да се стигне до едно такова нарушаване на конкуренцията, но има по-добри специалисти по материята на конкурентното право", предупреди проф. Герджиков.

"Нашият законодател не обича правото - той гледа така, както му харесва на него. Няма уважение към правото.

Българската гейминг асоциация: 30 000 души ще загубят работата си, ако ограничат хазарта


Да не говорим за нещо повече. Така че, аз не съм изненадан от неща, които се правят непрекъснато - които очевидно показват ниска правна култура и липса на професионализъм. Но управляващите не обичат да се съобразяват с правото - то им пречи. Мен ме боли като професионалист", призна бившият член на законодателния орган към Народното събрание, който просъществува само за три месеца.

По повод поредната промяна на правилата в крачка, за която настоява по-малкият коалиционен партньор, проф. Огнян Герджиков обобщи, че това е опасното, защото даваме негативен знак към инвеститорите.

Организатори на игри: Предложението на НФСБ е дискриминационно, води до нелегален хазарт

"Тази несигурност, това непостоянство в правната уредба, води до въздържане на инвеститорите да инвестират в България. Към мен са се обръщали много пъти и български, и чужди инвеститори, че се страхуват заради тези непрекъснати промени по средата на играта. Така не се прави, ако искаме да имаме просперитет", категоричен е бившият председател на Народното събрание.