Проф. Миланова: Няма административен хаос и неуредици в МУ-София
Проф. Миланова: Няма административен хаос и неуредици в МУ-София / DarikNews.bg, архив

Няма административен хаос и неуредици в Медицинския университет /МУ/ - София. Това се посочва в обръщение на ректора на учебното заведение проф. Вихра Миланова към колегите й, цитирано от БТА. Учебната година е открита, университетът работи нормално, студентите са в учебните зали, преподавателите са по местата си, се посочва още в обръщението и се подчертава, че това се е случило независимо от съвместно подадените оставки на заместник-ректорите.

Изнесеното обучение от МУ-София е било незаконно

Средствата на МУ, депозирани в няколко банкови сметки, ще бъдат разходвани за обучение на студенти, за заплати на преподавателите, за инвестиции в инфраструктура и оборудване, за проекти, с които да се развива учебното заведение, се допълва в текста на обръщението.

Кунева нареди проверки в университети

Проф. Миланова казва в обръщението си, че мълчанието й досега "беше продиктувано не от страх, малодушие или от гузна съвест, а защото смятам, че трябва преди всичко да съхраним името на Университета, който трябва да стои над нашите дребни "битки" и желания. Защото за мен е обидно преподаватели и студенти да бъдат въвличани в подобни скандали".

Разследваният бивш ректор на МУ: Това е атака, не се чувствам виновен

"Всичко започнато преди мен ще продължи, но вече в рамките на закона, за да не бъде никога повече свързвано името на Медицински университет - София със съмнения за източване, неправомерни действия, некачествено образование, спорни дипломи и т. н.", уверява проф. Миланова.