Продължават разработките по случая със задържаните служители от МИЕ
Продължават разработките по случая със задържаните служители от МИЕ / netinfo

Продължават разработките на полицията и прокуратурата по случая със задържаните служители от Министерството на икономиката, съобщи министърът на вътрешните работи Румен Петков след среща с главния прокурор Борис Велчев. Според него тримата арестувани не са единствените свързани със случая.

Според Румен Петков МВР е работило перфектно по случая. Срещата си с главния прокурор Борис Велчев, Румен Петков определи като регулярна и работна. Петков заяви, че пред Софийския апелативен съд ще бъдат представени убедителни доказателства за действията на групата автокрадци, които късно снощи бяха освободени от ареста.

Румен Петков заяви, че по случая има огромна по обем свършена работа и че на подобни хора мястото им е в ареста. Той отказа да коментира снощното решение на Градския съд и допълни, че е зле за държавата да се коментират действията на правораздавателните и правоохранителните органи.

Петков допълни, че от задържането на групата досега кражбите на коли в София драстично са спаднали и достигат едва до две на денонощие.