Продължават преговорите с протестиращите в Добрич
Продължават преговорите с протестиращите в Добрич / netinfo

Разпределението на разходите за електричество и вода между наемателите на бившето студентско общежитие по ул."Калиакра" в Добрич ще бъде променено при условие, че те платят дължимите наемни вноски – това стана ясно след днешната среща между обитателите на общежитието и заместник-областните управители. За последните два месеца живеещите в блока не са плащали наем на Областна управа.

До понеделник вноските трябва да бъдат преведени, както и 50% от 17-те хиляди лева, които дължат наемателите за неплатения ток за март и април. Преговорите с Е.ОН продължават, но няма гаранция че компанията отново няма да спре тока в общежитието. Неплатените сметки за ток извън задължението от 17 000 лева трябва да се търсят от предишния собственик на сградата – Медицински университет – Варна, уточни Задгорска.

По информация на Е.ОН общежитието дължи на електроразпределителното дружество над 79 000 лева. В петък наемателите ще се срещнат с Областния управител д-р Ердинч Хаджиев. Очаква се да бъде подписан споразумителен протокол между страните.