/ БТА
В понеделник партията ще проведе Национален съвет
Ръководството и депутатите от парламентарната група на "Продължаваме промяната" обсъждат на изнесено заседание възможностите за съставяне на правителство. Заседанието се провежда в планински курорт.

Обсъждат се бъдещите действия при покана за реализиране на третия мандат. Очаква се да бъде дадена оценка на дейността на кабинета в оставка с премиер Кирил Петков, съобщава БНР.

Борисов: Правителство с третия мандат е добре за ГЕРБ, но лошо за България

От "Демократична България" и БСП вече обявиха, че ако получат третия мандат, ще предложат премиерския пост на "Продължаваме промяната", а и очакват формацията да има водеща роля.

От "Има такъв народ" също заявиха готовност да преговорят за участие в нов кабинет в четиристранен формат, но при условие, че Кирил Петков и Асен Василев не участват в него.

През седмицата вече беше лансирано името на бившия председател на Народното събрание Никола Минчев като евентуален премиер. 

"Продължаваме промяната" ще проведе Национален съвет, след като президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат. По последни данни, това е в понеделник, съобщава NOVA, цитирайки пресцентъра на партията.

Националният съвет ще обсъди бъдещите действия на ПП и евентуално участие или подкрепа при реализиране на мандата.
БНР/NOVA