Продължава търсенето и на последната жертва от пороя край Винево
Продължава търсенето и на последната жертва от пороя край Винево / снимка: DarikNews.bg, архив

Подновяват издирването и на последната жертва от пороя в хасковското село Винево - 56-годишния Мюмюн Рамадан, шофирал колата, която придошлата река отнесе в нощта на 24 април от моста. В автомобила, освен него, пътували и съпругата му Ресмие, дъщеря им Ширин и 4-годишното й дете Мерт. Тялото на момченцето бе намерено вчера в язовира, след като за първи път в претърсването се включиха водолази. А предишните дни бяха открити и телата на двете жени.

Днес ще продължи търсенето и на дядото, макар че снощи във Винево отново валя дъжд, което затруднява работата на екипите, коментира заместник-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението"-Хасково Димитър Колев.

„Доста е кално и в момента пренасяме съоръженията на водолазите, но колите затъват. Въпреки това и днес те ще продължат с претърсването на язовира, чието източване продължава и нивото му е спаднало", съобщи той.

Вчера четиримата водолази от 5-членния екип на пловдивската служба успяха да претърсят много малка част от язовира, тъй като водата остава мътна, има кални наноси и дъното се претърсва метър по метър, с въже, което служи за ориентир, а площта е около 150 дка, припомни Колев.

Използваното вчера следово куче на планинската служба също обходи района около реката, язовира и след него, но тялото на Мюмюн Рамадан не бе открито. Екипи на пожарната, полиция, гражданска защита и доброволци от Винево и околните села днес също ще продължат да търсят тялото на мъжа.

В късния следобед днес ще бъде взето решение как ще продължи операцията утре.

Други новини от Хасково