Изслушаха българските плувци, замесени в допинг скандал
Продължава разследването на допинг скандала в българското плуване - трите положителни проби на състезатели за анаболен стероид.

Днес имаше изслушване на уличените Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов пред ръководството на Федерацията по плувни спортове, предава NOVA.

Предстои да бъдат изследвани витамините, които състезателите са получавали по време на лагер с националния отбор. Ще има изслушване и пред антидопинговия център. Очаква се резултатът от пробата и на националната състезателка при жените Габриела Георгиева.

Треньорът и лекарят на отбора по плуване отричат да са знаели за прием на допинг (ВИДЕО)

„Ще бъде изследван всеки един витамин, който са ни давали по лагерите и дали има замърсени продукти, но за момента не се знае”, каза Благой Панайотов. „Никой от нас не е ползвал инжекции или забранени хапчета. Слушахме всякакви теории как може да е попаднал в пробите”, добави Баблаков.

„Може да е външен човек, който да е поставил препарата в чашката”, смята Николов. „Проведохме едни много приятелски и сърдечни разговори с нашите плувци. Не успя да се разбере откъде е този замърсител, който е изключително стар.

Пред нас обявиха, че нямат съмнения в треньора и доктора и на отбора”, коментира председателят на БФ по плувни спортове Георги Аврамчев.

nova.bg