Продължава миенето на улиците в централната част на София
Продължава миенето на улиците в централната част на София / Sofia Photo Agency

И тази седмица продължава миенето на софийските улици. Кампанията започна през юни. В нейните рамки ще се измият по график улиците в 43 карета в центъра на града, както и вътрешноквартални улици.

Днес миенето на улици е съсредоточено карето, заключено между улиците „Г. С. Раковски", „Веслец", „Кирил и Методий" и „Екзарх Йосиф". Измиването на карето ще започне от ул. „Раковски". Улица „Кирил и Методий" обаче няма да се мие.

Утре ще се хигиенизират улиците в карето „Раковски", бул .„Сливница", ул. „Кирил и Методий" и бул. „Мария Луиза".

На 13 август, сряда, водоноските ще бъдат в карето между бул. „Дондуков", ул. „Г.С.Раковски", бул. „Васил Левски" и ул. „Искър", като последната сама по себе си няма да се мие.

В четвъртък ще се измият пътните платна в карето между улиците „Кирил и Методий" и „Г.С Раковски", бул. „В. Левски" и ул. „Искър".

В последния ден от работната седмица петък ще бъдат измити улиците, заключени в зоната между улиците „Кирил и Методий" и Г.С. Раковски" и булевардите „В. Левски" и „Сливница".

От Столичната община напомнят на собствениците на автомобили да ги преместят доброволно от тротоарите на подлежащите за измиване улици. Непреместените автомобили се транспортират принудително с паяк до наказателен паркинг.