Продължава делото „Килърите” в Шуменския съд
Продължава делото „Килърите” в Шуменския съд / снимка: DarikNews.bg, Шумен, архив

Обвиненията срещу Георги Вълев не са доказани, заяви в защитната си реч по делото „Килърите” адвокатът Лъчезар Таков. Той призова в началото на вчерашното заседание съдът и съдебните заседатели да бъдат силни, да вземат решения на базата на събраните доказателства и закона и да преодолеят външните фактори, които се опитват да влияят на процеса.

Срещу Георги Вълев са повдигнати седем обвинения. От прокуратурата поискаха доживотен затвор без право на замяна за подбудителство и помагачество за убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев. Сред обвиненията има за склоняване към побои и палежи, за незаконно притежаване на боеприпаси и лихварство.   

С тези многобройни обвинения прокуратурата цели да докаже цялостна престъпна дейност, но обвиненията в лихварство нямат връзка с убийствата, заяви Таков. По думите му, чрез това прокуратурата иска да внуши източника на финансов ресурс за престъпната група. Таков анализира свидетелските показания по делото, чрез които се доказват обвиненията. Заседанието продължава.

Делото „Килърите” започна на 27 юни 2011 г. Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, за умишлени убийства и палеж.