Продавач инсценира въоръжен грабеж, за да прикрие кражба
Продавач инсценира въоръжен грабеж, за да прикрие кражба / снимка: Sofia Photo Agency, архив

За броени часове ямболските полицаи разкриха длъжностно престъпление, прикрито чрез въоръжен грабеж, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

На 20 септември в 4,30 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за въоръжен грабеж в денонощен магазин, намиращ се на пл. „Г. Дражев" в Ямбол. Сигналът за инцидента е подаден от продавач консултант в магазина, който е заявил, че минути по-рано в обекта е влязъл маскиран мъж и след като го е заплашил с пистолет, е откраднал 700 лева оборотни пари. По случая незабавно е започнало разследване.

При проведеното разследване в района около търговския обект са намерени веществени доказателства, насочващи полицейските служители към извършителя на престъплението.

Задържан е 21-годишен мъж от Ямбол. В него е намерена част от откраднатата сума и оръжието. Изяснено е, че нападателят е действал в съучастие с продавач консултанта в магазина, подал сигнала за извършения грабеж. Той също е на 21 години и е от Ямбол.

Оръжието - газов пистолет „Еколт", е законно притежавано от продавача, който го дал на мнимия нападател.

Двамата млади мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за длъжностно присвояване. В разследването са събрани доказателства, че се касае за извършено длъжностно присвояване, прикрито чрез инсцениран въоръжен грабеж. На двамата е взета мярка за неотклонение „подписка".

Други новини от Сливен