От БСП са убедени, че на пазара с дърва за огрев има „адска спекулация”. Това заяви в ефира на NOVA коментира Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на "БСП за България".

„Убедени сме, че с цената на горивата има адска спекулация. По този начин държавата трябва да направи някакъв таван и някакви норми, така че да не се злоупотребява с някакви търговци и да не се изнудват хората, които са в голямата си част бедни, за да може едни търговци да се облагодетелстват от т.нар. пазарна икономика”, каза той. Народните представители от левицата внасят закон срещу спекулата, за да се регулират цените на стоките от първа необходимост.

Парламентът създаде временна комисия за дървата за огрев

Попитан дали БСП подкрепя промените в Изборния кодекс, Христо Проданов отговори: „Днес ще имаме парламентарна група, на която ще обсъдим всички промени, направени в Правна комисия, и ще излезем с позиция”. По думите му Изборният кодекс не е политическо решение, а норма, която определя начинът на политическото представителство на българските граждани.

ПП предлага временна комисия за решаване на системните проблеми с дървата за огрев

 „Не може да се тръгва на преговори с ултиматуми и извиване на ръце”. Така зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" коментира условието на „Продължаваме Промяната” да разговаря с левицата за евентуално съставяне на кабинет с втория мандат. „До момента имаме две ясни неща, които са подредени в Конституцията – първи мандат – задължително на ГЕРБ, който ние не подкрепяме, втори мандат – задължително на ПП, който ние подкрепяме”, каза още народният представител.
NOVA