Привикаха Малкия Маргин в ДАНС
Привикаха Малкия Маргин в ДАНС / снимка: Sofia Photo Agency

Николай Маринов, известен като Малкия Маргин, е бил извикан в ДАНС и е влязъл в 6,30 ч. тази сутрин в сградата на Национална служба "Сигурност" в Агенцията на бул. "Черни връх" в столицата. Освен него са разпитвани още няколко души. Това съобщи говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Тя отказа да уточни самоличността на останалите извикани в службата.

Официалното съобщение от ДАНС гласи, че във връзка с изпълнение на своите функционални задължения, предоставени й от закона, Агенцията провежда специализирани операции и предприема конкретни действия. Малкия Маргин е дошъл без адвоката си.

Това се случи само ден, след като вчера в ДАНС бе доведен Златомир Иванов – Златко Баретата. Според информация на Дарик радио отново не става дума за арест, както и вчера при Златко Баретата, а за разговор по същия начин. Според източник на Дарик Държавна агенция "Национална сигурност" от вчера е започнала серия от привиквания на фигури от подземния свят за справки и на разговори, като целта е те да бъдат "респектирани" и "профилактирани", да им бъде демонстрирана мощта на службата за сигурност и да се снишат, за да има спокойствие в държавата.

В следващите дни привикванията на такива лица ще продължат. Това потвърди за Дарик и Зоя Димитрова. Подобни срещи с фигури от подземния свят направи Богомил Бонев, когато беше министър на вътрешните работи. До момента говорителят на ДАНС Зоя Димитрова не съобщава кои са останалите разпитвани хора и кои ще бъдат извикани в следващите дни.