Присъдата на „Крокодилите ясна след месец
Присъдата на „Крокодилите ясна след месец / снимкa: Sofia Photo Agency
Делото за съдбата на „Крокодилите" ясна след месец
25109
Делото за съдбата на „Крокодилите" ясна след месец
  • Делото за съдбата на „Крокодилите" ясна след месец

Върховният касационен съд ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу братята Емил и Евегни Милеви и срещу Калоян Бацов. Тримата са спрягани за участници в магистралната банда наречена Крокодилите. Те са обвинени в грабеж и опит за убийство.

На 4 декември 2008 година Софийският окръжен съд призна подсъдимите за виновни и ги осъди на по 12 години затвор затова, че на 11 юни 2004 година в района на село Горно Камарци са отнели чужди визови вещи на стойност 1500 евро, както и че по същото време и на същото място са опитали умишлено да убият служителят на МВР Георги Радьов. Сега прокуратурата протестира и иска отмяна на оправдателната присъда или връщане на делото за ново разглеждане. 

С решение от 5 октомври миналата година Софийският апелативен съд отмени първоинстанционната присъда и оправда подсъдимите.

На заседанието не се яви Емил Милев - Кроки, който е в неизвестност. Неговият брат Евгени Милев - Гейзо е в ареста по обвинение за представяне на фалшиви документи за самоличност. Техният адвокат Стойко Бърбовски заяви, че няма представа къде се намира Кроки, въпреки че се е чул с него по телефона.

Бандата на Крокодилите нашумя отново миналия месец, когато на 14 декември при престрелка с полицията беше убит един от членовете на групата - Димитър Митрев - Богровеца. Тогава полицията успя да осуети грабеж, извършен от тях на магистрала „Тракия".