Приключи гласуването в Чокоба, Роман и Сандански
Приключи гласуването в Чокоба, Роман и Сандански / netinfo

Изборният ден в община Сандански приключи. В община Сандански бяха произведени частични местни избори за общински съветници, както и избор за кмет на кметството в село Петрово. Общо 37 760 избиратели имаха възможност да упражнят правото си на глас в частичните избори.

Според данните за избирателната активност, към 18.00 часа тя е била 54 процента, а в 18,30 часа последните данни сочат 57 процента, но това са неокончателни резултати. Общо 22 политически партии и коалиции и двама независими кандидати бяха регистрирани за избор на общински съветници и за кмет на село Петрово. Заради опит за купуване на гласове са арестувани 5 човека.

В 19,02 ч. приключи изборният ден в сливенското село Чокоба, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Лидия Атанасова. По предварителни данни, гласували са 342-ма избиратели, избирателната активност е 79,72%. Частичните избори за кмет на селото са протекли без проблеми, няма жалби и нарушения.

Надпреварата е между подкрепеният от БСП Кольо Колев и Калинка Славова, представител на партия „Ред, законност и сигурност”.

Приключи изборният ден и в община Роман с избирателна активност 71.19 процента. По време на гласуването не е имало големи нарушения, съобщи председателят на ОИК Венета Цонева. Очаква се резултатите да станат ясни през нощта или в неделя.