Президентът Румен Радев отправи приветствие към жителите и гостите на град Съединение в навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

"Тук народният ентусиазъм достига своя апогей. Безстрашните четници и доброволци остават пример за нас със своята решимост и със своят принос за успешния край на това общонародно дело. Благодаря на вас - жителите на Съединение, че грижливо пазите спомена за тези достойни ваши предци, които се превърнаха в мерило за родолюбие и смелост. Да ви благодаря, че завещавате техния пример на идните поколения, че само с общи усилия България може да върви напред. Нека този спомен, който пазите жив днес, да ни дава вяра, че може България заедно да върви по пътя на прогреса, на модернизацията, на свободата и просперитета. Честит празник на всички". Това заяви президентът от Съединение в речта си към жителите и гостите на града.

Говорителят на ЦИК: Още 2000 машини трябва да се купят при избори 2 в 1

На въпрос кога ще бъдат следващите избори, президентът отговори, че следващата седмица ще покани Централната избирателна комисия, за да обсъдят изборите.

Президентство на Република България

"Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация, ако изборите са 2 в 1, за да не бъдат компрометирани", обясни Радев.