Президентът отличи четирима изявени българи
Президентът отличи четирима изявени българи / netinfo

Президентът Георги Първанов връчи държавни отличия на Владислав Славов, Лъчезар Цоцорков, академик Кирил Боянов и Георги Петканов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Академик Кирил Боянов и професор Георги Петканов бяха наградени с орден "Св. Св. Кирил и Методий" за особено значими заслуги в областта на образованието и науката.

Орден "Стара планина"-първа степен, за принос в развитието на българската държава, демокрация и правораздаване, получи Владислав Славов. Със същите отличия бе награден и Лъчезар Цоцорков за изключително големи заслуги към България.

На награждаването присъстваха вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев и министърът на правосъдието Миглена Тачева.

Удовлетворен съм, че отново имам честта, която ми предлага българската Конституция - да връча най-високите държавни отличия на четирима от изявените съвременни българи, каза президентът Георги Първанов. Той посочи, че наградените са хора, които през десетилетията и особено през последните години са дали всичко от себе си, за да може съвременна България да има своя успех.