От години енергетиката е оплетена в схеми. Либерализираха енергията за бизнеса чрез Българската независима енергийна борса без ясни правила, без да имат механизми, които да защитават бизнеса. Това заяви президентът Румен Радев по повод високата цена на тока.

В момента се облагодетелстват търговците, но страда бизнеса. Отворихме се като износ и като система навън, посочи той.

БСП предлага 4 мерки, за намаляване на цените за домакинствата

Радев поздрави служебното правителство. Според него то енергично е овладяло цените и за трета поредна седмица сме с най-ниска цена в Европа заедно с Полша.

Ще се преразгледат правилата за работа на Българската независима енергийна борса. Очаквам КЕВР да влезе много сериозно в своите задължения и да санкционира всички, които спекулират на тази борса. А това е ясно. Пропорцията е 80% на 20%, заяви той.

Прави се всичко възможно тази цена да бъде задържана, разглеждат се и механизми за помощ на бизнеса, каза още Радев.Радев отново прикани Бойко Борисов да се кандидатира за президент.

„Той всеки ден критикува президентската институция, обвинява я в диктаторство. Да излезе на тези избори, да ги спечели и да внесе демократичните си ценности в президентската институция”, каза Румен Радев за Бойко Борисов.