/ Президентство
Сътрудничеството и координацията на компетентните институции по проекта за изграждане на нова концертна зала в София под патронажа на държавния глава Румен Радев бяха обсъдени на работна среща в президентската институция.

Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и министъра на младежта и спорта Георги Глушков.

На работната среща бяха обсъдени възможните терени, на които да се изгради музикалното съоръжение, така че залата да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност. В тази насока фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата.

Президентът Радев подчерта необходимостта от обществена кампания при реализацията на проекта и неговото значение за развитието на София като модерна европейска столица. В срещата днес участваха зам.-кметът на столицата Иван Василев, Богдана Панайотова - и.д. главен архитект на София, изпълнителният директор на "Национална спортна база" ЕАД Пламен Манолов, както и съпругата на президента Десислава Радева.

Това е втората работна среща по проекта с участието на настоящото ръководство на Столичната община, след като през март т.г. заедно с представители на три музикални института бяха обсъдени възможностите за реализация. Инициативата за изграждане на нова национална концертна зала под патронажа на президента беше обявена на 3 февруари 2021 г., като оттогава държавният глава е провел редица срещи с представители на културната и архитектурната общност, както и на компетентни институции.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня