Напълно ще подкрепя премиера Главчев в неговия избор, за който и да е министър, защото той носи отговорност. Това каза президентът Румен Радев.

Той благодари на депутатите в Народното събрание, че са взели аварийнии мерки за прекратяване на отлива от армията чрез увеличаването на заплатите.

Президентът отправи призив към народните представители. „Съзнателно изчаках истерията за „Боташ“ да стигне своя апогей, за да се види ефектът от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за нашата енергийна сигурност материя. Призовавам депутатите със същата стръв, с която се нахвърлиха върху договора с „Боташ“, да проверят защо капацитетът по този договор остава неизползван – за вътрешна консумация и за продажби навън“, подчерта Радев.

По думите му това означава да извършат щателна проверка откъде и какъв газ внасяме. „Знам, че на много от народните представители истината не им изнася, защото когато бяха на власт, те спряха договора със „Газпром“ и декларираха, че никога повече няма да внасяме руска газ. Въведохме и съответните мерки. След това дойде служебното правителство на Донев и нямаше газ“, допълни той.

Според него вероятността договорът за пренос на газ от Русия през Украйна към Европа да не бъде подновен през 2025 г. е огромна. „Тогава много европейски държави ще имат нужда от газ и договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден”, заяви Румен Радев.

„Всеки е свободен да търси подкрепа там, където намери за добре, но и да носи отговорност за своите решения”, така той коментира номинацията на Елена Йончева за кандидат-евродепутат от листите на ДПС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня