Превозвачите в Благоевград се отказват от мирен протест
Превозвачите в Благоевград се отказват от мирен протест / netinfo

Благоевградските превозвачи се отказаха от мирен протест в четвъртък и петък, съобщи за Дарик координаторът на сдружението Валери Николов. "Причината е, че вероятно ще получим отказ от кмета за утре, защото нямаме на разположение 24 часа, какъвто е законовият срок, а еднодневното шествие в петък е безсмислено", каза Николов.

Идеята на превозвачите бе да протестират символично срещу високата цена на дизела, като се движат с около 30 км. в час в района на Благоевград по главен път Е-79. Въпреки това намеренията за блокада на пътя в понеделник остават, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Превозвачите на тежкотоварни автомобили направиха опит да се присъединят към протестите седмица по-рано, но получиха отказ от ОДП - Благоевград заради специализираното учение, което се проведе в района на Кресненското дефиле.

Протестиращите твърдят, че тогава част от представителите на превозвачите са били заплашвани от полицейски служители и инспектори на ДАИ, че ако се предприемат протестни действия ще им бъдат отнети лицензите и шофьорските книжки. В областта има над 4000 превозвачи, стана ясно на срещата.

Те очакват да бъдат подкрепени и от строителни фирми, които разполагат с тежкотоварни коли. Все още не е ясен точният брой на превозвачите, които ще се включат в блокадата на Е-79. Превозвачите се отказват от мирния протест в четвъртък и петък, блокират Е-79 в понеделник, ако не бъдат чути.