Превозвачи блокираха Митница Пловдив
Превозвачи блокираха Митница Пловдив / Dariknews.bg, архив

Превозвачи протестират пред административната сграда на митница Пловдив. Те са блокирали входа на държавното учреждение още от 7.30 часа в понеделник. Има представители на над 30 фирми.

Достъпът до митницата ще бъде ограничен до обяд на 20 юни, каза за Дарик Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. Ще дадем срок от месец на Агенция "Митници" да разреши проблема с високата такса, допълни той.

Частник събира такса за достъп до Митница "Пловдив"

Причината за протеста е, че от Агенция „Митници" все още не са предприели мерки за промяна във входно-изходния режим за товарните автомобили. Към момента плащаме такса от 31 лв. и на всички ни е дотегнало, каза за Дарик превозвачът Ангел Траков. Аз и колегите ми не сме против събирането на тарифа, но нека сумите да бъдат в рамките на разумното, коментира превозвачът Илиян Филипов.

Плащането се налага поради факта, че за да стигнат до митница Пловдив, превозвачите трябва да минават през частен имот - на
„Митинчески терминал" ЕООД.

Общината даде картбланш за нов вход на митница Пловдив

Общината даде съгласието си агенция „Митници" да промени системата на влизане в Митница Пловдив. Той уточни, че държавното учреждение трябва единствено да съгласува искането със сектор „Пътна полиция". Идеята е да се отвори вход за превозвачите откъм бул. „Кукленско шосе".

Отговорът на общината бе даден на 10 юни. Оттук нататък всичко е в ръцете на Агенция „Митници", които ще извършват строителните дейности и ще финансират проекта.

Други новини от Пловдив