Преподаватели за един от участниците в инцидента в Студентски град: Неспособен е на агресия
Преподаватели за един от участниците в инцидента в Студентски град: Неспособен е на агресия / Oбщина Добрич
Бивши преподаватели на задържания за инцидента в Студентски град Илко Радев са шокирани
50799
Бивши преподаватели на задържания за инцидента в Студентски град Илко Радев са шокирани
  • Бивши преподаватели на задържания за инцидента в Студентски град Илко Радев са шокирани

Бившите преподаватели на задържания за трагичния инцидент в Студентски град добричлия Илко Радев са шокирани от случилото се.

„Илко беше един от много добрите ни ученици, толерантен и скромен. В него няма абсолютно никаква агресия. Не вярвам той да е предизвикал сбиването, ако е направил нещо, то е било при самоотбрана", заяви пред Дарик директорът на Финансово-стопанската гимназия в Добрич Неделчо Недев, където е учило момчето.

19-годишният Илко Радев е завършил специалност „счетоводна отчетност" в гимназията миналата година. Директорът Недев му е преподавал физика и по думите му Илко е бил активен в училище и в извънкласните дейности, отзивчив и винаги готов да помогне: „Той е един изключително възпитан младеж. Не пие алкохол и не пуши, защото аз ги знам кои пушат, нали по цял ден съм в училище. Шокиран съм, не е възможно той да е проявил агресия", допълни Недев.

Майката на момчето - начален педагог в добричко училище, често посещавала гимназията, за да се информира как се учи синът й, макар че с него никой не е имал никакви проблеми.

„Илко говори много добре английски, ползва и немски език. За него мога да кажа само хубави неща - той беше безупречен ученик, общителен, контактен, в никакъв случай агресивен", сподели преподавателката по немски език в гимназията Светла Върбанова.

Илко е бил в състава на група ученици, посетили Германия по линия на европейски проекти на учебното заведение.

Вчера 19-годишен студент почина след като беше наръган смъртоносно след сбиване в общежитие на УНСС. Жертвата Марио Данчев от Перник, заедно с брат си близнак Мартин и техния приятел Владимир, налетели на бой на съквартиранта на близнаците - Илко Радев. Все още не е ясно кой е нанесъл смъртоносната рана на Марио.