Препила блондинка влиза в ареста за пет денонощия
Препила блондинка влиза в ареста за пет денонощия / cнимка: Sofia Photo Agency

Благоевградчанка бе осъдена по Указа за борба с дребното хулиганство за непристойно поведение и обида на полицейски служители след значително изпито количество алкохол. 25-годишната Малина Георгиева от квартал "Еленово" ще лежи пет денонощия в ареста на благоевградската полиция, реши районният съдия Георги Янев. Решението, което не подлежи на обжалване, влиза в сила от днес.

На 15 декември Малина, заедно с приятелките си Изабел Герганчева, Гинка Попова и Дияна Димитрова, била задържана към 9.30 ч. от полицейски служители в кафене "Милена" в Благоевград. Там младите жени си устроили матине с алкохолни напитки, вместо с кафе. Часове преди това момичетата пили доста на домашен купон, съобщиха полицаи, участвали в задържането на буйствалата в заведението Малина.

Полицаят, съставил акта на момичето, Ромео Харалампиев изтъкна по време на делото днес, че лично Малина нападнала в кафенето известния в Благоевград фотограф Спас Дараклийски - Фото Спаско, който направил забележка на момичета да не крещят и обиждат работещите в заведението. Веднага след като Георгиева одрала лицето на фотографа, нападнала и работника в "Милена" Георги Димитров. После дошли повиканите полицаи.

В двора на Първо Полицейско управление Малина продължила с непристойното си поведение. Обърнала се към дежурния на портала полицай Красимир Ивановски с думите "помак" и "рязана карабина", а служителя от СОТ - Олег Тодоров, заплашила, че ще му "отреже девствените мустаци".

„Съжалявам за случилото се", каза пред съдия Георги Янев хулиганствалата Малина Георгиева и заедно с приятелките си остана в очакване на дойдат конвоиращите полицаи, които да изпълнят наказанието от пет денонощия арест.