Премиерът взема и подслушването?
Премиерът взема и подслушването? / netinfo

Премиерът да назначава ръководителя на агенцията към МВР, в която ще са службите за следене и подслушване, на този вариант най-вероятно ще се спрат управляващите, стана ясно след поредния кръг работни разговори между представители на тройната коалиция от вътрешната парламентарна комисия. На поредната им среща не се е стигнало до съгласие за продължителността на мандата на шефа на агенцията.

В работния проект за промени в закона за МВР, изготвен от вътрешния министър, се предлага председателят на агенцията, в която ще са ДОТИ и ДОИ да е с мандат от 5 години, от НДСВ не искат той да има мандат. Жълтите не са съгласни и специална комисия в парламента да следи работата на службите, за каквато настояват от ДПС.

Според НДСВ е необходимо подкомисия на вътрешната комисия да следи работата на ДАНС. Жълтите ще сложат подписите си под проекта за промени в закона за МВР, защото партньорите им в коалицията одобряват предложенията им за въвеждане на система за видеонаблюдение на пътя и изискване пътните полицаи да носят в себе си не повече от 20 лева.

Отпада първоначалната идея тези пари да бъдат само на монети, катаджиите ще могат да имат и банкноти.

Очаква се поправките в закона за МВР да бъдат внесени в НС най-късно следващата седмица от депутати от мнозинството.