Премиерът порица проф. Константинов за изразена позиция около изборите
Премиерът порица проф. Константинов за изразена позиция около изборите / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Категорично недопустими са изявленията, направени от Михаил Константинов, за политическите конфигурации, които той не би подкрепил. Тази позиция е изразил служебният премиер Марин Райков по време на среща с шефа на „Информационно обслужване” Михаил Константинов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Миналата седмица в ефира на Дарик Михаил Константинов заяви, че ще направи каквото зависи от него като гражданин, БСП да не влизат във властта.

На днешната им среща премиерът Марин Райков е заявил на проф. Константинов, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения. Но тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

В момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса, съобщиха от пресцентъра на служебното правителство.