Премиерът: Няма да позволя „леви завои” в управлението
Премиерът: Няма да позволя „леви завои” в управлението / netinfo

„Убеден съм, че политиката, която провежда дотук това правителство е успешна, като баланст между лявото и либералното. Няма да приема т.нар. леви завои, защото тези които призовават за тях не може да не си дават сметка до какво може да доведе до това”. Това каза премиерът Сергей Станишев на въпрос на Дарик радио по време на специалната пресконференция в Министерския съвет.

Той добави, че на утрешния пленум на БСП ще бъде дискутиран и въпроса за социалната и икономическа политика на властта, за това колко лява трябва да бъде политиката на кабинета. „Тези, които сочат примера на унгарските социалисти, би трябвало да знаят и последиците”, каза обаче премиерът.

Той увери, че правителството ще прави всичко възможно за догонващо увеличаване на доходите в страната ни, но няма да позволи това да стане за сметка на финансова дестабилизация, поне докато той е министър-председател. Защото цената за това според премиера плащали не най-богатите.

Станишев не отговори кой ще поеме вакантните министерски постове в икономиката и енергетиката и правосъдието, като каза, че всякакви персонални промени трябва да се обсъдят в най-кратко време отговорно от управляващата коалиция.

Премиерът не отговори и на въпроса дали се предвижда министерството на икономиката и енергетиката да бъде разделено на две. В зависимост от политическите, икономическите и социалните приоритети, които си поставяме, може и да има други структурни промени в правителството, но те не могат да бъдат самоцел, заяви Сергей Станишев.