/ Пресслужбата на Министерския съвет
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на Черна гора Душко Маркович, който е на официално посещение у нас.

Във фокуса на разговора им ще са добрите двустранни отношения и възможностите за задълбочаването им в сферите от взаимен интерес като икономика, инвестиции, енергетика, туризъм. В рамките на срещата ще бъде обсъдено още създаването на необходимите условия за увеличаване на стокообмена между двете страни, подобряване на транспортната свързаност, активизиране на преките контакти между местните власти, както и на културния и образователния обмен.

Борисов в Подгорица: Балканите могат да станат мощна икономическа зона

По време на разговора премиерът Бойко Борисов ще постави акцент пред черногорския си колега Душко Маркович върху последователната подкрепа на България за европейската интеграция на Черна гора, която е най-напредналата страна по своя път към ЕС и служи като пример за региона. България бе сред държавите, които оказаха най-силна подкрепа на Черна гора за присъединяването ѝ към НАТО.

Ще бъде проведена и разширена среща на двете официални делегации, водени от министър-председателите Борисов и Маркович.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също ще разговаря с министър-председателя на Черна гора. По-късно на „Дондуков“ 2 с него ще се срещне и държавният глава Румен Радев.