Министър-председателят Гълъб Донев прие посланика на САЩ Херо Мустафа по повод приключването на мандата й в България. Премиерът Донев поздрави дипломата за усилията ѝ в рамките на нейната мисия за разширяването на двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Радев връчи ордена „Мадарски конник“ първа степен на Херо Мустафа

Министър-председателят специално открои последователната подкрепа на посланик Мустафа за задълбочаване на стратегическото партньорство между нашите две страни. Премиерът Донев посочи, че през последните няколко години са постигнати конкретни резултати в ключови области като двустранната търговия и инвестициите, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификация, образованието, науката, културата и контактите между хората.
 

Донев и Херо Мустафа
МС

Министър-председателят Гълъб Донев изрази увереност, че и след приключване на успешния ѝ мандат в София, Херо Мустафа ще продължи да бъде приятел на България. По думите на премиера, фактът, че в рамките на мандата си посланик Мустафа е пропътувала повече от 60 000 км., опознавайки страната ни, е свидетелство за нейния интерес и уважение към българските традиции и култура.

Вече е ясен новият посланик на САЩ в България

Министър-председателят Донев пожела на посланик Мустафа успех в бъдещите начинания и спазвайки българската традиция за 1-ви март ѝ подари мартеница за здраве и късмет.

МС