/ БГНЕС
Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в община Царево във връзка с бедственото положение вследствие на обилните валежи и силния вятър в региона. Това съобщават от пресслужбата на МС.

Потоп на морето: Ахтопол е под вода, обявиха частично бедствено положение в Царево

Очаква се в 19:00 часа да бъде проведен брифинг.

На място вече са екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР. В овладяване на последствията от бедствието се включват и модулни формирования за борба с природни бедствия от Министерство на отбраната.

Министерският съвет е в постоянна връзка с кмета на Царево и областния управител.
 
По разпореждане на министър Иванка Шалапатова, Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще окажат максимално бързо подкрепа на хората, пострадали от наводнението в община Царево, съобщиха от пресцентъра на министерството. 
 
Към пострадалия регион пътува заместник-министър Гинка Машова, която ще участва в заседанието на кризисния щаб във връзка с обявеното бедствено положение.
 
След спирането на валежите и оттичането на водата, екипите на АСП са в готовност да започнат обходи на пострадалите имоти и да направят комплексна социална оценка на нуждите на хората от социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа, както и да ги консултират за възможностите да получат помощ от различни институции. 
Биляна Иванова/БТА